از‌نفس‌افتاده

روز جمعه بیش‌تر از بیست نمایشگاه در گالری‌های مختلف تهران افتتاح می‌شوند و این جبرانی است بر کم‌کاری هفته‌ی قبل. گالری‌گردها یا از سفر آمده‌اند یا آن‌قدر در تهران سرد و یک ‌روز در میان تعطیل مانده‌اند که برای جبران مافات حتماً روز جمعه به جمعیت خروشانی که از این نمایشگاه به آن نمایشگاه در سفرند می‌پیوندند. هیچ بعید نیست تهران فردا بزرگ‌ترین راهپیمایی گالری‌گردان را در ماه‌های اخیر به خود ببیند. نه سرما، نه برف و بوران و کولاک، و نه هیچ حادثه‌ی طبیعی و غیرطبیعی این راهپیمایی را متوقف نخواهد کرد. تابلو بهانه است.

در فرهنگسرای ارسباران نمایشگاه نقاشی‌های علی‌اکبر صادقی افتتاح می‌شود. اسم نمایشگاه «همسفر» است و در آن شانزده اثر صادقی با تکنیک راپید به همراه آخرین اثر او در ابعاد ۱ در ۵/۱ متر با تکنیک رنگ روغن و راپید به نمایش درمی‌آید. علی اکبر صادقی متولد ۱۳۱۶ تهران است. او که عضو هیئت علمی فرهنگستان هنر است، تاکنون سی عنوان کتاب تصویرگری کرده و انیمیشن‌های «هفت شهر»، «گلباران»، «من آنم که…»، «رخ ملک خورشید»، و «زال و سیمرغ» را ساخته. تا حالا بالای بیست نمایشگاه انفرادی در داخل وخارج کشور داشته و در بیش‌تر از هفتاد نمایشگاه نقاشی گروهی در خارج و داخل کشور شرکت کرده. نمایشگاه فعلی‌اش هم تا ۲۲ دی‌ماه برقرار است.

گالری اثر میزبان نمایشگاه نقاشی محمد حمزه با عنوان «دوره‌ی چهارم مچاله‌ها» است که در آن، هشت تابلو در ابعاد بزرگ ارائه شده. این دوازدهمین نمایشگاه انفرادی محمد حمزه است؛ او این ‌بار پرتره‌هایی از دوره‌ی رنسانس را گرفته و آن‌ها را مچاله نقاشی کرده. محمد حمزه متولد ١٣۴٢ تهران است و این دومین ‌بار متوالی است که در گالری اثر آثارش را نمایش می‌دهد. پیش از این، آثار او در قالب نمایشگاه‌هایی گروهی در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران و هم‌چنین گالری‌هایی در نیویورک، آلمان و… روی دیوار رفته. نمایشگاه «دوره‌ی چهارم مچاله‌ها» تا ٢۶ دی‌ماه ادامه دارد.

«احضاریه» اسم نمایشگاهی از محمدمهدی رسولی در گالری ساربان است. ۳۵ اثری که در این نمایشگاه به روی دیوارها می‌روند، از بین ده‌ها اثری انتخاب شده‌اند که قدیمی‌ترین‌شان متعلق است به سال ۱۳۶۳. سه اثر از این مجموعه، پیش‌تر در نمایشگاه‌هایی به نمایش درآمده و باقی تاکنون دیده نشده‌اند.۱۹ اثر مربوط به سال‌های ۹۰ تا ۹۳ ‌اند. پنج اثر مربوط به دهه‌ی هشتاد، هفت اثر دهه‌ی هفتاد، و چهار اثر در دهه‌ی شصت نقاشی شده‌اند. محمدمهدی رسولی متولد دی‌ماه ۱۳۴۲ در تهران است. بیش‌تر از ده نمایشگاه انفرادی در گالری‌های مختلف برگزار کرده و در نوزده نمایشگاه گروهی داخلی و هفت نمایشگاه نقاشی در کشورهای چین، آلمان، بنگلادش، مکزیک، ژاپن، ایتالیا و غیره شرکت داشته. چندین کتاب هم منتشر کرده، از جمله‌شان تصویرگری جزء سی‌ام «قرآن». این نمایشگاه تا ۱۵ دی‌ماه به‌راه است.

گالری طراحان آزاد تا ۱۶ دی‌ماه میزبان نقاشی‌های معصومه مظفری با عنوان «در حضور دیگران» است که همگی با تکنیک اکریلیک روی بوم کار شده‌اند. او پیش از این نمایشگاه‌هایی با عنوان‌های «بر چهره‌های‌شان»، «گرمازدگی»، و «میز» برگزار کرده بود. معصومه مظفری سه دوره رئیس انجمن نقاشان بوده و نوشته‌های زیادی هم در حوزه‌ی نقاشی برای کودکان دارد.

«من دور بودم» نمایشگاه عکس‌های کیارنگ علایی است در گالری شماره‌ی شش. این نمایشگاه حاصل مستندنگاری یک‌ساله‌ی علایی در گیلان است و دربرگیرنده‌ی بیست اثر که به صورت چاپ دیجیتال روی پلاتین فیبر کانسون و قاب چوبی ارائه شده‌اند. عکس‌های این مجموعه محله‌های رشت تا مناطق بکر ماکلوان، پل کربی آستانه، کوچی چال، لارچشمه، ماسوله، ماسال، کیاشهر و شفت را درمی‌نوردند. کیارنگ علایی کم‌تر از یک سال قبل نمایشگاهی در گالری طراحان آزاد برپا کرده بود و این نمایشگاه که تا ۱۵ دی‌ماه برپا است، می‌شود پنجمین نمایشگاه انفرادی او.

غیر از این‌ها، مسئولان در تدارک دوسالانه‌های مختلفی هم هستند. اما بعضی از این دوسالانه‌ها فقط اسم دوسالانه دارند و در مواردی تبدیل به سه‌سالانه و چهارسالانه هم شده‌اند. نمونه‌اش دوسالانه‌ی پوستر است که یازدهمین دوره‌اش قرار بود امسال برگزار شود اما به سال آینده موکول شده. در چرایی این ماجرا گفته‌اند «بنا به دلایلی». تازه این دوسالانه صفت «جهانی» هم در عنوانش دارد و آن‌وقت این‌طور نفس‌نفس می‌زند و از پا افتاده. باقی را که داخلی‌اند، فقط دعا کنیم.

یک پاسخ ثبت کنید

Your email address will not be published.

مطلب قبلی

صدا، دوربین، اسکار

مطلب بعدی

راوی خیابان

0 0تومان